Plus

Jeugd

De jeugd heeft de toekomst!
Uiteraard zet het carnavalsmuseum zich ook in voor onze jeugd.  We hebben een prachtig jeugdhoek, waar het spel wordt uitgelicht van het Oeteldonkse Jeugdcarnaval.
Verder nemen wij deel aan het project “Museumschatjes”.
We geven rondleidingen op speciale tijden voor lagere en middelbare scholen.

Bibliotheek en Studie

Het Nationaal Carnavalsmuseum ‘Oeteldonks Gemintemuzejum” heeft een uitgebreide carnavalsbibliotheek met honderden boeken van carnavals van over de gehele wereld en er is een uitgebreide documentatie, vele cd’s met muziek, dvd’s en video’s van mondiale carnavalstradities. Bijzonder is de collectie internationale carnavalsgrafiek. Ruim zeshonderd grafische werken (koper-, staal- en houtgravures) uit de 16e-20e eeuw met carnavalsscènes van de gehele wereld. Op afspraak kan onderzoek verricht worden door carnavalsliefhebbers en studenten die een scriptie willen maken.

Mee op Sjouw door ons Muzejum

Ons muzejum is jammer genoeg niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Heel vervelend dat we daardoor ouderen en mensen die problemen hebben met trappenklimmen niet kunnen ontvangen. Maar we zijn zo trots op ons muzejum, dat we een presentatie over ons muzejum hebben laten maken, die we genoemd hebben:  ‘Mee op Sjouw door ons Muzejum’.

Deze presentatie willen we graag bij u op locatie laten zien aan uw bewoners of leden van uw vereniging. Op deze manier kan men toch visueel een wandeling door het museum maken in al haar pracht en praal.