Over ons

Op een idyllische plek in 's-Hertogenbosch, op de plek van het voormalige poortgebouw van het middeleeuwse Zusters van Orthenklooster en gelegen aan de Binnendieze, vindt u het Oeteldonks Gemintemuzejum. Een plek waar u wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale én Oeteldonkse carnaval. 

Het ‘muzejum’ heeft een vaste collectie met allerlei soorten maskers, kleding, promotiemateriaal, wapens, schildjes en andere waardevolle en belangrijke voorwerpen uit de geschiedenis van carnaval en Oeteldonk. In de zomermaanden worden er ook thematische tentoonstellingen georganiseerd. 

Maak een rondleiding met één van  onze gast-vrouwen/heren, die u op geheel eigen wijze alles zal vertellen over de historie en bijzonderheden van het carnaval. Kom alles te weten over het carnaval in, maar ook buiten Oeteldonk - tot ver over de grenzen. 

De duur van de rondleiding door het museum is ongeveer 1,5 uur.

Wat is er te zien in ons museum?

Bekijk hier de video

Vacatures

  • Momenteel zijn er geen vacatures

Wilt u het Oeteldonks Gemintemuzejum steunen?

Het doel van het museum is het middelpunt te worden van de carnavalsdocumentatie in Nederland. Om dit doel te verwezenlijken en de unieke collectie van het museum in stand te houden en uit te breiden, zijn wij afhankelijk van sponsoren en vrienden van het museum. Daarvoor hebben wij de Club van 99 in leven geroepen. Voor een jaarlijkse bijdrage van in ieder geval € 99,- wordt u lid van deze club. Uw lidmaatschap bestaat uit:

  • Gratis toegang tot het museum 
  • 50% korting op de toegangsprijs voor uw gasten
  • Een uitnodiging voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst
  • De 'Club van 99' speld met jaarplaatje(s)
  • Het ontvangen van een periodieke nieuwsbrief 

Heeft u interesse? Meld u dan nu aan! Naar aanleiding van uw aanmelding nemen we contact met u op.

Onze partners

Media partners

ANBI

Het Nationaal Carnavalsmuseum - Oeteldonks Gemintemuzejum is een algemeen nut beogende instelling (ANBI).