Wisselexpositie Susan Doedée

Het Nationaal Carnavalsmuseum ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’ heeft een traditie opgebouwd voor wat betreft het tonen van Oeteldonkse kunst met een grote of kleine ‘k’ van lokale en bovenlokale kunstenaars. Of het nu in hout is, in stof, metaal of schilderwerk, als het onderwerp maar ‘Oeteldonk’ betreft dan is, uiteraard afhankelijk van de kwaliteit, het muzejum dé plaats om dat te tonen. Tientallen kunstenaars hebben dat al mogen ervaren.

De liefde voor Oeteldonk is groot en zit diep, ook corona kan dat niet veranderen, hooguit dat de hunkering naar het feest zelf er nóg meer door wordt aangewakkerd. Dat wordt, gelukkig, nog erger als je het leukste museum van ’s-Hertogenbosch bezoekt…..

Vanaf heden tot en met september is het de beurt aan de in ’s-Hertogenbosch geboren (1981) en getogen Bossche Susan Doedée met een zestal van haar schilderijen. Van kinds af aan is Susan al gegrepen door het tekenen. Op latere leeftijd begon ze te experimenteren met schilderen en volgde daarvoor een schilder/tekencursus. Dat inspireerde haar zo dat het een van haar grootste hobby’s is geworden. In haar vrije tijd besteedt Susan hier graag veel tijd aan en startte vervolgens met een eigen bedrijf ‘ECHTESUUS’. Naast het maken van schilderijen in opdracht, geeft zij ook workshops aan volwassenen en kinderen.

De schilderijen van Susan zijn vooral te herkennen aan de vrolijke kleuren en teksten. Haar inspiratie haalt zij uit mooie, leuke en vrolijke muziek: liedjes die je ‘aanspreken’, ‘raken’ of je ‘niet uit je hoofd krijgt’. Passende stukken songtekst laat Susan hierbij terug komen op doek. De techniek bestaat uit het schilderen met acrylverf en daarnaast het gebruik van spuitbussen om met sjablonen vlakken te versieren met patronen. Oeteldonk is een van Susan’s veel gebruikte onderwerpen. Zelf viert zij ieder jaar met veel plezier carnaval in Oeteldonk. Een leuke bijkomstigheid is dat zij zelf in 1981 een Oliebollenfantenbaby was.  Een Oeteldonkse dus in hart en nieren!

Kijk voor meer informatie over Susan Doedée op echtesuus.nl/kleurrijk-schilderij