Webcam Oeteldonk 2023

Ook dit jaar kan je tijdens Carnaval weer live meekijken naar de webcam in Oeteldonk, misschien wel beter bekend als de Mèrtcam! De webcam is te bekijken tijdens de Carnavalsdagen. De webcam geeft een mooi beeld van de Bossche Markt tijdens de Carnavalsdagen in 's-Hertogenbosch.

BEKIJK DE WEBCAM

WEBCAM ONLINE! Tijdens Carnaval 2023 is er weer een webcam!

Het geluid staat standaard uit. Zet het geluid aan door op de speaker te klikken in de video

Wil je meer informatie over Oeteldonk? Kijk dan op de website van de Oeteldonksche Club.
Voor meer video's kijk op ons YouTube kanaal. Wij wensen iedereen een fijne carnaval en veel kijkplezier!

Over Knillis

Boer Knillis staat symbool voor de (vermeende) oprichter van Oeteldonk, maar kan ook als symbool voor de Oeteldonkse boer gezien worden. Getooid in een traditionele outfit (blauwe kiel, witte wanten, boerenpet) staat hij metershoog prominent te pronken op zijn sokkel op de Markt, pal voor het Zomerpaleis van de Prins. Op carnavalszondag wordt hij vroeg in de middag onthuld door de Prins in het bijzijn van duizenden uitzinnige Oeteldonkers. Carnaval wordt op dinsdag afgesloten met de symbolische begrafenis van boer Knillis (aanvangstijd: 23.55 uur), waarbij de Prins en de Adjudant hem van zijn sokkel hijsen en in een platte kar te ruste leggen. Een moeilijk moment voor vele Oeteldonkers waarbij menig traantje vloeit!

Dat Knillis een standvastige boer is blijkt wel uit het feit dat hij al sinds 1922 op carnavalszondag onthuld wordt. Omdat Knillis ook niet van steen is, houdt zijn vrouw, Moeder Hendrien (niet te verwarren met Hendrien, de huishoudster van Peer vaan den Muggenheuvel), hem elk schrikkeljaar gezelschap. Zij staan dan naast elkaar op dezelfde sokkel.

Bekijk hier meer informatie over Oeteldonk