Actueel

Webcam Oeteldonk 2023

Ook dit jaar kan je tijdens Carnaval weer live meekijken naar de webcam in Oeteldonk, misschien wel beter bekend als de Mèrtcam! De webcam is te bekijken tijdens de Carnavalsdagen. De webcam geeft een mooi beeld van de Bossche Markt tijdens de Carnavalsdagen in 's-Hertogenbosch.

Ooit, Fotoboek van Marc Bolsius over Oeteldonk

Het fenomeen Oeteldonk in de 21ste eeuw door de camera van Marc Bolsius. Populaire cultuur waar duizenden mensen van genieten en die zijn weerga niet kent. Ooit, biedt een spectaculaire kijk op Oeteldonk, dwars door de jaren, evenementen, mensen, hoofdrolspelers en gebeurtenissen heen. Van het Oeteldonkse protocol en evenementen tot en met het creatieve straatfeest en nachtleven. Een boek dat bruist en doet verlangen naar tijden, naar dat dat Oeteldonk weer uitbundig mag worden gevierd…

Nieuwe promotievideo Carnavalsmuseum

Aan de Binnendieze in ’s-Hertogenbosch vind je het Nationaal Carnavalsmuseum oftewel het Oeteldonks Gemintemuzejum. De plek waar je wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale en Oeteldonkse carnaval. Bekijk onze vaste collectie met waardevolle en belangrijke voorwerpen uit de geschiedenis van carnaval en Oeteldonk.