Oeteldonkse Thea Pigmans exposeert in het Carnavalsmuseum.

Vanaf woensdag 23 februari exposeert de bekende Oeteldonkse Thea Pigmans in het Nationaal Carnavalsmuseum.

Thea Pigmans is op 18 augustus 1961 te ’s-Hertogenbosch geboren. Ze is moeder van twee zoons en trotse oma van kleindochter Saar. Ze werkt doorgaans bij het overdekt zwembad ‘Kwekkelstijn’ in Rosmalen en is sinds een aantal jaren mede-eigenaresse van het Bossche stadscafé ‘De Basiliek’ dat midden in het hart van Oeteldonk ligt. En naar dat laatste gaat haar hart voorál uit.

Het schilderen is begonnen als hobby en ze is als zodanig autodidact. Een eigen stijl heeft Thea zich, zoals ze zelf zegt, bewust niet eigengemaakt omdat ze vooral van afwisseling houdt. Kenmerkend zijn wel de vrolijke kleuren en vooral kleuren en onderwerpen die gerelateerd zijn aan haar geliefde Oeteldonkse carnaval. Aanvankelijk schilderde Thea in figuren maar daar kwamen de inspirerende teksten in het Bossche dialect bij. Dat maakte haar erg enthousiast. De hobby groeide uit tot een passie waarin zij haar emoties en rust kwijt kan.

Na meer dan 11 jaren experimenteren en verschillende lesjaren is Thea verder gegroeid in haar technieken en is ze een fanatieke begeesterde en kundige kunstschilderes geworden. Verschillende Oeteldonkers smaken dan ook al het genoegen om een werk van haar aan de muur te hebben hangen om iedere dag hun blijmoedigheid daaruit te putten.