Oeteldonkse Optochtontwerpen online

In deze tijden waarin we ons opmaken om carnaval niet te vieren, zetten de carnavalsorganisaties, horeca en dus ook hèt Nationaal Carnavalsmuseum 'Oeteldonks Gemintemuzejum' zich in om de getroffen carnavalsvierders toch een zekere beleving te presenteren. Allerlei digitale programma's besteden op creatieve wijze de komende tijd aandacht aan ons aller carnavalsfeest.

Het Nationaal Carnavalsmuseum bezit een enorme collectie aan carnavalsattributen waaronder enige honderden originele ontwerpen van de Oeteldonkse optochten, vanaf de jaren vijftig. Een zeshonderdtal is vanaf heden digitaal te bekijken op de website van het Nationaal Carnavalsmuseum. De ontwerpen zijn nog niet voorzien van beschrijvingen maar al wel gereed om thuis van te genieten. Kijk zelf op carnavalsmuseum.nl/nu-te-zien.

En natuurlijk bent u dan nog meer geïnteresseerd. Ook het leukste museum van 's-Hertogenbosch en het enige museum van Oeteldonk gaat in de nabije toekomst weer open. Wij heten u dan van harte welkom.