Mis geen minuut van carnaval bij Omroep Brabant

Het feest der feesten staat op het punt om te beginnen. Bij Omroep Brabant kun je het carnaval op de voet volgen via allerlei kanalen: online, social media, tv en radio. We zetten de programma's voor de carnavalsdagen op een rij. Veel plezier en maak er een fijnfisjenie! van.


3 Uurkes Vurraf

Vrijdag 25 februari 15.00 - 18.00 uur. Het totale programma wordt herhaald om 19.45 uur.
Geen carnaval zonder 3 Uurkes Vurraf. Het evenement gaat dit jaar door, met publiek. Het zijn wel minder mensen dan voorheen, maar dat mag de pret niet drukken. 3 uurkes Vurraf is vanaf drie uur voor iedereen live te volgen bij Omroep Brabant tv, radio en online. Presentator Jordy Graat kondigt drie uur lang de grootste carnavalshits aan van onder meer Lamme Frans, Rene Schuurmans, Gebroeders Ko, Alpenzusjes, Lawineboys en Snollebollekes.

Bekijk hier de uitzending


Fijnfisjenie Café

Van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart live te zien op tv en online van 19.45 uur tot 21.30 uur.
Tijdens carnaval is het Fijnfisjenie Café dagelijks geopend vanaf kwart voor acht. In de gezelligste kroeg van Brabant wordt vier dagen feest gevierd met de presentatoren Christel de Laat en Jordy Graat. Dat doen zij samen met cafébezoekers, artiesten en onze verslaggevers die onder meer met het Brabants Buske onze provincie doorkruisen. Carnavalsvierders kunnen hun carnavalsberichten, foto’s en video’s delen tijdens de uitzending.

Bekijk hier de uitzending


Dweilradio en Carnaval Vurraf

Ook Omroep Brabant radio begint carnaval vrijdagmiddag traditioneel met de uitzending van 3 Uurkes Vurraf. Het evenement wordt live uitgezonden op radio. Daarna wordt overgeschakeld op Dweilradio. Het hele weekend is veel carnavalsmuziek te beluisteren en is te horen hoe Brabant carnaval viert. Ook op maandag en dinsdag schalt er nog een flinke dosis carnaval uit de speakers.

In de week voorafgaand aan carnaval warmt Jordy Graat iedere dag een uurtje op. Vanaf maandag 21 februari kun je tussen 19.00 en 20.00 uur luisteren naar Carnaval Vurraf.


Kijktips

De vierdelige serie Carnavalshart is te zien van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart. Carnavalshart wordt dagelijks uitgezonden om 17.45 uur (daarna herhaald) in het programma Pre-fisjenie Café op Omroep Brabant-tv. In deze serie worden mooie en ontroerende carnavalsverhalen in beeld gebracht.

En op carnavalszondag (7.45 / 9.50 / 14.00 / 16.10 uur) zenden we het Carnavalsconcert Philharmonie Zuidnederland uit. Onder leiding van dirigent Enrico Delamboye geeft philharmonie zuidnederland een uniek carnavalsconcert. Een combinatie van bekend carnavalsrepertoire en gevarieerde klassieke muziek. Het concert is een samenwerking van Omroep Brabant en L1 en wordt gepresenteerd door Birgit Verhoeven en Henk Hover.


Online en social media

Verder kun je online via liveblogs en via onze social media-kanalen de hele dag door het Brabantse carnaval op de voet volgen.

Bekijk hier de themapagina

 

Bron: Omroep Brabant