Expositie Marion Janssen-Quaadvliet

Vanaf 4 november heeft het Oeteldonks Gemintemuzejum een bijzondere schilderijenexpositie van de Oeteldonkse kunstschilderes Marion Janssen-Quaadvliet en bestaat uit schilderijen die Marion vervaardigde van het door haar zo geadoreerde Oeteldonkse carnaval.  
De tentoonstelling duurt t/m 2 maart 2019.

Marion Janssen-Quaadvliet is geboren te ‘s-Hertogenbosch en schildert en tekent, zoals zij zelf zegt ‘al vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden’. Van 2003 tot medio 2011 studeerde zij in Arendonk, aan de Academie voor Schone Kunsten van België, afstudeerrichting portret en model en aansluitend de specialisatie Schilderkunst. De laatste jaren teken en schildert Marion o.a. haar geboortestad ’s-Hertogenbosch, waar zij 23 jaar heeft gewoond, in inkt en olieverf op doek en dit biedt een hele leuke uitdaging om steeds weer de mooiste plekjes van ’s-Hertogenbosch op te zoeken.

De stadsgezichten die Marion maakte van 's-Hertogenbosch,  Oeteldonk,  Maritiem en Jazz in Duketown zijn getekend en geschilderd met rietpen en penseel in diverse kleuren inkt en/of olieverf op (grote) doeken. Marion is gefascineerd door beweging en legt dit in elk schilderij vast, zowel in haar portretten, danseressen, (bloemachtig) abstract als in haar stadsgezichten. De cover van het carnavalsprogramma 2018 is van haar hand.

Wij zijn er bijzonder trots op om een ensemble van haar Oeteldonkse werk in ons museum te mogen tonen.

Meer over Marion Janssen-Quaadvliet

Impressie

INTERVIEW