Open Monumentendag

Bezoek tijdens Open Monumentendag op zaterdag 11 september het Nationaal Carnavalsmuseum en ontdek de geschiedenis van het Carnaval en het beeldbepalend pand langs de Binnendieze,  waar sinds 2001 het carnavalsmuseum in is gehuisvest.

Nieuwe promotievideo Carnavalsmuseum

Aan de Binnendieze in ’s-Hertogenbosch vind je het Nationaal Carnavalsmuseum oftewel het Oeteldonks Gemintemuzejum. De plek waar je wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale en Oeteldonkse carnaval. Bekijk onze vaste collectie met waardevolle en belangrijke voorwerpen uit de geschiedenis van carnaval en Oeteldonk.

Wisselexpositie Susan Doedée

Het Nationaal Carnavalsmuseum ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’ heeft een traditie opgebouwd voor wat betreft het tonen van Oeteldonkse kunst met een grote of kleine ‘k’ van lokale en bovenlokale kunstenaars. Of het nu in hout is, in stof, metaal of schilderwerk, als het onderwerp maar ‘Oeteldonk’ betreft dan is, uiteraard afhankelijk van de kwaliteit, het muzejum dé plaats om dat te tonen. Tientallen kunstenaars hebben dat al mogen ervaren.

Vanaf 8 juni gaan we weer open!

Je bent vanaf dinsdag 8 juni weer harte welkom in het Oeteldonksch Gemintemuzejum. Onze deuren gaan dan om 13.11 uur eindelijk weer open. We vinden het belangrijk dat je bezoek ondanks de maatregelen aangenaam verloopt, zoals je van ons gewend bent. Daarom zetten we hier alle praktische informatie op een rijtje.

Oeteldonkse Optochtontwerpen online

In deze tijden waarin we ons opmaken om carnaval niet te vieren, zetten de carnavalsorganisaties, horeca en dus ook hèt Nationaal Carnavalsmuseum 'Oeteldonks Gemintemuzejum' zich in om de getroffen carnavalsvierders toch een zekere beleving te presenteren. Allerlei digitale programma's besteden op creatieve wijze de komende tijd aandacht aan ons aller carnavalsfeest.

Word suppoost van het Oeteldonks Gemintemuzejum

Ben jij een echt Oeteldonker en wil jij ónze verhalen, ónze beleving en ónze emoties van het mondiaal unieke Oeteldonks carnaval doorvertellen? Wat is er dan mooier om dat te doen aan de hand van originele kostuums, onderscheidingen, muziek, afbeeldingen, documenten, vaandels etc., die het tastbare bewijs vormen van ons feest. En dat kan in het Oeteldonks Gemintemuzejum, het enige echte carnavalsmuseum van Nederland!