Nieuwe promotievideo Carnavalsmuseum

Aan de Binnendieze in ’s-Hertogenbosch vind je het Nationaal Carnavalsmuseum oftewel het Oeteldonks Gemintemuzejum. De plek waar je wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale en Oeteldonkse carnaval. Bekijk onze vaste collectie met waardevolle en belangrijke voorwerpen uit de geschiedenis van carnaval en Oeteldonk.

Wisselexpositie Susan Doedée

Het Nationaal Carnavalsmuseum ‘Oeteldonks Gemintemuzejum’ heeft een traditie opgebouwd voor wat betreft het tonen van Oeteldonkse kunst met een grote of kleine ‘k’ van lokale en bovenlokale kunstenaars. Of het nu in hout is, in stof, metaal of schilderwerk, als het onderwerp maar ‘Oeteldonk’ betreft dan is, uiteraard afhankelijk van de kwaliteit, het muzejum dé plaats om dat te tonen. Tientallen kunstenaars hebben dat al mogen ervaren.