Actueel

Vacature

Vrijwilliger Gastvrouw/Gastheer bij Oeteldonks Gemintemuzejum

Ben jij een enthousiaste en gemotiveerde persoon met een passie voor cultuur en erfgoed? Wil jij een bijdrage leveren aan het behoud en de beleving van de rijke Oeteldonkse geschiedenis? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligersfunctie voor jou! Het Oeteldonks Gemintemuzejum is op zoek naar vriendelijke en toegewijde gastheren/gastvrouwen om ons team te versterken.

Ooit, Fotoboek van Marc Bolsius over Oeteldonk

Het fenomeen Oeteldonk in de 21ste eeuw door de camera van Marc Bolsius. Populaire cultuur waar duizenden mensen van genieten en die zijn weerga niet kent. Ooit, biedt een spectaculaire kijk op Oeteldonk, dwars door de jaren, evenementen, mensen, hoofdrolspelers en gebeurtenissen heen. Van het Oeteldonkse protocol en evenementen tot en met het creatieve straatfeest en nachtleven. Een boek dat bruist en doet verlangen naar tijden, naar dat dat Oeteldonk weer uitbundig mag worden gevierd…

Nieuwe promotievideo Carnavalsmuseum

Aan de Binnendieze in ’s-Hertogenbosch vind je het Nationaal Carnavalsmuseum oftewel het Oeteldonks Gemintemuzejum. De plek waar je wordt ondergedompeld in de rijke historie van het nationale, internationale en Oeteldonkse carnaval. Bekijk onze vaste collectie met waardevolle en belangrijke voorwerpen uit de geschiedenis van carnaval en Oeteldonk.